Aku dah bertunang? Yeay!



Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang..

Ramai pasangan yang bertunang sekarang ini telah menghalalkan perkara yang haram. Ibarat mendapat 'green light" dari kedua belah keluarga berkepit sana sini macam belangkas.

Kalau ditanya pada makbapak..
Mereka akan kata" Biaq pi lah depa keluar..tak lama lagi depa dah nak kawen kan"

hurm..persepsi salah yang perlu diubah dan diberi kesedaran bahawa keluar berdua-dua adalah jalan menuju kemaksiatan.

Alah..
bagi contoh senang je kat hampa semua ni..

orang kata..kalau dah tunang tu,boleh la berpegang tangan..
padahal hampa tak tau yang selagi belum diijab+kabulkan..
selagi itulah hukumnya Haram + berdosa!

Orite..
memang fitrah manusia sentiasa lalai & alpha..
Wassalam..

p/s:
Baik pegang Quran dari pegang tangan yang belum sah "cop" halalnya.
.eh,eh,eh..sebelum tu ambillah wuduk dulu ye cik abg semua..

Nukilan cik Siti Fatimah

1 comments:

uci ulala said...

betul2 dan ada jgk yg terlepas pandang mengenai msg, call dan cara berurusan wpun prkara2 di ats terjaga..
(sekadar pandangan)

Post a Comment